Oxford pezullon testimin e AstraZeneca-s për fëmijë

KR ASTRAZENECA frame 1474 1100x620

Universiteti i Oksfordit ka njoftuar se ka pezulluar testimin e vaksinës AstraZeneca te fëmijët në pritje të një analize mbi lidhjet e mundshme midis ilaçit dhe rasteve të trombozës tek të rriturit.

Një zëdhënës i Universitetit të Oksfordit theksoi se nuk kishte “asnjë shqetësim sigurie” me këtë studim specifik, por pritej informacioni i mëtejshëm nga Agjencia Rregullative e Barnave dhe Produkteve Shëndetësore (MHRA).

“Përderisa nuk ka shqetësime të sigurisë në provën klinike pediatrike, ne presim informacione shtesë nga MHRA mbi rishikimin e rasteve të rralla të trombozës / trombocitopenisë që janë raportuar tek të rriturit, përpara se të bëjmë ndonjë vaksinim të mëtejshëm në testim”, thuhet në deklaratë. .

“Prindërit dhe fëmijët duhet të vazhdojnë të marrin pjesë në të gjitha vizitat e planifikuara dhe mund të kontaktojnë vendet e gjykimit nëse kanë ndonjë pyetje.”

Një zëdhënës i departamentit të shëndetit dhe kujdesit shoqëror tha: “Asnjë vendim nuk është marrë nëse fëmijët duhet t’u ofrohen vaksinime.

“Ne do të drejtohemi nga këshillat e ekspertëve tanë për këto çështje duke përfshirë MHRA-në e pavarur dhe Komitetin e Përbashkët për Vaksinat dhe Imunizimin.”

Gjatë fundjavës u raportua se kishte pasur tridhjetë raste të mpiksjes së gjakut të regjistruara nga MHRA, nga 18 milionë doza të vaskinës AstraZeneca të administruara.

MHRA konfirmoi se nga 30 personat, shtatë kishin vdekur që nga 24 Marsi.