“Ushtria” kineze e robotëve me katër këmbë

Pushtimi nga robotët është skenari i shumë filmave fantastiko-shkencorë, por një video e shpërndarë në rrjetet sociale nga një kompani kineze e prodhimit të robotëve ka shkaktuar reagime të ndryshme, duke entuziazmuar disa, por edhe frikësuar disa të tjerë.

Në videon e shpërndarë nga kompania kineze, “Unitree”, batalioni i “qenve” robotë shfaqet duke kryer një lëvizje të sinkronizuar në përsosmëri, gati në mënyrë të frikshme.

Të gjithë qentë-robotë, të quajtur Aliengo, kanë disa veti që i bëjnë tepër të zhdërvjellët në kryerjen e lëvizjeve. Kompania i prezantoi për herë të parë këto robotë në Panairin e Elektronikës në vitin 2020 dhe thotë se qentë mund të ecin me një shpejtësi 10 km/h.

Robotëve momentalisht nuk i janë bashkëngjitur armatime, por nuk përjashtohet që kjo të bëhet në të ardhmen.

  • LAJMI I FUNDIT | “Absolut 4”, Sfidat për zgjedhje të lira!
  • LAJMI I FUNDIT | “Absolut 4”, i ftuar Komisioneri Shtetëror i Zgjedhjeve, Ilirjan Celibashi
  • LAJMI I FUNDIT | “Absolut 4”, i ftuar ministri i Turizmit dhe Mjedisit, Blendi Klosi
  • LAJMI I FUNDIT | “Absolut 4”, të ftuar dhe analistët Edlira Gjoni dhe Mentor Kikia
  • LAJMI I FUNDIT | Celibashi shpjegon në “Absolut 4” mënyrën si duhet të votojmë në zgjedhje
  • LAJMI I FUNDIT | Dështimi për votën e emigrantëve, Celibashi: Procesi ishte shumë kritik
  • LAJMI I FUNDIT | Celibashi: Nuk donim të vinim në diskutim kredibilitetin e këtij procesi
  • LAJMI I FUNDIT | Dështimi për votën e emigrantëve, Celibashi: Njëra nga palët nuk do ta pranonte