Zgjedhjet, Prokuroria kërkon informacion te Interpol për 25 kandidatë

29 kandidatë për deputet për zgjedhjet e 25 prillit, po verifikohen nga njësia e dekriminalizimit në Prokurorinë e Përgjithshme.

Burimet për A2 pranë Prokurorisë së Përgjithshme, bëjnë të ditur se, deri në këto momente, për 25 prej tyre, i është dërguar shkresë për informacion Interpolit. Kjo, për faktin se ka dyshime që shkeljet e mundshme penale që këta individë mund të kenë kryer të jenë konsumuar jashtë shtetit. Për 4 të tjerë, verifikimet po kryhen vetëm brenda vendit.

Pas marrjes së këtij informacioni zyrtar, atëherë do të vlerësohet nga ana e prokurorëve nëse ka vend për t’iu drejtuar shteteve respektive përmes letër-porosive.

Duke qenë se jemi vetëm 3 javë para zgjedhjeve, koha për të bërë këto verifikime mbetet e shkurtër dhe mund të mos mjaftojë për të larguar nga listat kandidatët që kanë probleme me ligjin. Nga e kaluara është vërtetuar se koha për të dërguar, përpunuar dhe marrë mbrapsht përgjigje për një letër-porosi mund të zgjasë deri mbi 6 muaj, kështu që mund të jemi në kushtet kur personat me probleme mund të kenë fituar mandatin e deputetit, i cili mund t’u vihet në diskutim.

  • LAJMI I FUNDIT | “Absolut 4”, Sfidat për zgjedhje të lira!
  • LAJMI I FUNDIT | “Absolut 4”, i ftuar Komisioneri Shtetëror i Zgjedhjeve, Ilirjan Celibashi
  • LAJMI I FUNDIT | “Absolut 4”, i ftuar ministri i Turizmit dhe Mjedisit, Blendi Klosi
  • LAJMI I FUNDIT | “Absolut 4”, të ftuar dhe analistët Edlira Gjoni dhe Mentor Kikia
  • LAJMI I FUNDIT | Celibashi shpjegon në “Absolut 4” mënyrën si duhet të votojmë në zgjedhje
  • LAJMI I FUNDIT | Dështimi për votën e emigrantëve, Celibashi: Procesi ishte shumë kritik
  • LAJMI I FUNDIT | Celibashi: Nuk donim të vinim në diskutim kredibilitetin e këtij procesi
  • LAJMI I FUNDIT | Dështimi për votën e emigrantëve, Celibashi: Njëra nga palët nuk do ta pranonte
  • LAJMI I FUNDIT | Blendi Klosi: Synojmë të marrim 5 mandate në qarkun e Beratit
  • LAJMI I FUNDIT | Blendi Klosi: Rikthimi i votës së majtë garanton mandatin e 5 në Berat