Shtimi i pacientëve në terapi intesive, Merkel: Një tjetër izolim do ishte i duhur

MB ANGELA frame 458 1100x620

“Një izolim tjetër do të ishte i duhur”, tha kancelarja Angela Merkel pas raportimit se në terapitë intensive po shtohet numri i pacientëve.

Ministri i Shëndetësisë, Jens Spahn shpjegoi se numri i pacientëve në kujdes intensiv është rritur me 5% në një ditë. “Kjo tregon se sistemi shëndetësor rrezikon të vihet nën presion”, tha ai.

Në këtë kuadër, Mynihu, i cili nga dje liroi masat kundër Covid kërkoi të zgjerojë sasinë e vaksinave për qytetarët e tij. Drejtuesi i landit, Markus Soeder njoftoi se ka porositur 2,5 mln vaksina të ruses Sputnik dhe sapo të ketë një përgjigje përfundimtare nga Agjencia Europiane e Barnave ato do dorëzohen.