”Eksodi ’99” në Morinë, përkujtohet shpërngulja masive e popullit të Kosovës

eksodi 1100x620

Shoqata ”Eksodi ’99”, ka përkujtuar 22-vjetorin e eksodit masiv të popullsisë shqiptare nga trojet e tyre në Kosovë, si pasojë e regjimit serb të Sllobodan Miloshevicit.

Çdo vit në këtë datë, përfaqësues të shoqatës në mënyrë simbolike kalojnë kufirin në Morinë për të përkujtuar vuajtjet dhe dhunën e ushtruar nga ushtria serbe ndaj më shumë se 800 mijë vëllezërve kosovarë.

Kjo simbolikë bëhet edhe për të përkujtuar mikpritjen e popullit të Kukësit, që strehuan vëllezërit e tyre të Kosovës duke i mbajtur për muaj të tërë në banesat e tyre.