Biden: 70% e amerikanëve do të jenë të vaksinuar deri më 4 korrik

biden 2 1100x620

Presidenti amerikan Joe Biden ka njoftuar vaksinimin e 70% të amerikanëve të rritur deri më 4 korrik si një objektiv i ri, për Ditën e Pavarësisë.

“Sigurisht, amerikanët ende mund të marrin doza pas 4 korrikut, por askush nuk duhet të presë. Le të përpiqemi të vaksinojmë 70%, të paktën me një dozë para asaj dite”, tha Biden.

Bëhet fjalë për 160 milionë amerikanë që janë imunizuar plotësisht. Arritja e këtij qëllimi të dyfishtë për 4 korrikun “do të ndryshojë ndjeshëm mënyrën se si amerikanët kalojnë verën,” tha një ekzekutiv i administratës. “Do të ketë shumë më pak kufizime shëndetësore,” shtoi ai.

Administrata e Biden gjithashtu do të dërgojë shpërndarje të reja të vaksinave Covid-19 në klinikat shëndetësore rurale në të gjithë vendin dhe do të sigurojë fonde shtesë për të ndihmuar komunitetet për të ndihmuar më shumë amerikanë të vaksinuar.

Nga e marta, më shumë se 105 milion amerikanë janë vaksinuar plotësisht, sipas të dhënave nga Qendrat Amerikane të Kontrollit dhe Parandalimit të Sëmundjeve, dhe 147 milionë amerikanë kanë pasur të paktën një dozë vaksine. Më shumë se 40% e të rriturve në SHBA janë plotësisht të vaksinuar.

Objektivi i ri i Biden do të kërkojë gati 100 milionë doza shtesë gjatë 60 ditëve të ardhshme, tha një zyrtar.