Gratë e politikës botërore, viktima të dhunës

Angela Merkel, Hillary Clinton, Michelle Obama, Alexandria Ocasio-Cortez, Brigitte Macron, Aung San Suu Kyi dhe Sonia Gandhi portretizohen si viktima të dhunës. ” “Just Because I Am a Ëoman”- “Vetëm sepse jam grua”, seria e punimeve të AleXsandro Palombo kundër dhunës ndaj grave, e cila u shfaq në muret e Milanos, u ble nga Muzeu i Arteve Dekorative të Luvrit në Paris, duke hyrë zyrtarisht në një pjesë të koleksionit kombëtar. Lajmin e ka bërë të ditur vetë artisti.

Për t’u përvetësuar janë shtatë vepra që u shfaqën në nëntor 2019 në rrugët e Milanos, të cilat përjetësojnë gratë udhëheqëse të politikës botërore si viktima të dhunës me bazë gjinore, të pambrojtura dhe të rrezikuara, të privuara nga pozicioni i tyre i pushtetit.

  • LAJMI I FUNDIT | Po mbahet mbledhja e Këshillit Kombëtar të Partisë Demokratike
  • LAJMI I FUNDIT | Basha: Aspiratën për ndryshim e mishëron sot vetëm PD, do vazhdojmë të luftojmë
  • LAJMI I FUNDIT | Nishani: Masakra elektorale e vërtetë, por ka qenë edhe dështim i joni
  • LAJMI I FUNDIT | Nishani: Baza e dëshpëruar, dështuam të realizonim ndryshimin
  • LAJMI I FUNDIT | Nishani: Zoti Basha, jep dorëheqje nga drejtimi i Partisë përpara zgjedhjeve