LSI ankimon në KQZ rezultatin për Qarkun e Durrësit, kërkon rinumërim

Publikuar më: 9/5/2021, ora 21:02

LSI ankimon në KQZ rezultatin për Qarkun e Durrësit, kërkon rinumërim

Publikuar më: 9/5/2021, ora 21:02

Pas Qarkut të Beratit, Lëvizja Socialiste për Integrim ka ankimuar në Komisionin Qendror të Zgjedhjeve edhe rezultatin për Qarkun e Durrësit, duke kërkuar rinumërim.

“Në disa QV u gjendën në kutinë e fletëve të votimit fletë pa vula, fakt i cili përveç se bie në kundërshtim me parashikimet e Kodit Zgjedhor dhe Akteve Normative të miratuara nga Komisioni Rregullator, përbën indicie dhe provë të qartë dhe na bën të besojmë se janë futur fletë votimi nga jashtë QV-ve, të cilat kanë qarkulluar dhe janë plotësuar nga subjekti politik si garanci që votuesit e intimiduar, ndikuar apo blerë që të mos mashtronin. Në çdo KZAZ janë konstatuar tentativa për votim të dyfishtë nga i njëjti zëdhënës. Është konstatuar mungesa e filmimit me kamera në Qendrën e votimit 1257. Ky fakt bie në kundërshtim të plotë”.

Për këto arsye, LSI ka kërkuar nga KQZ rinumërim të votave në këtë qark.