Dhuna përfshin Jerusalemin, ndërsa përgatitet për marshimin nacionalist hebre

Palestinezët janë përplasur me policinë izraelite në natën e tretë në Jerusalem dhe ka frikë për më shumë dhunë të hënën mbi një marshim të planifikuar nacionalist hebre në qytet.

Në marshimin vjetor të Ditës së Flamurit të Jerusalemit, sionistët e rinj zakonisht ecin nëpër zonat myslimane.

Ngjarja shënon kapjen e Izraelit të Jerusalemit Lindor, shtëpia e Qytetit të Vjetër dhe vendeve të tij të shenjta në 1967.

Ajo konsiderohet nga shumë palestinezë si një provokim i qëllimshëm.

Një ish-zyrtar i lartë i mbrojtjes izraelite, Amos Gilad, bëri thirrje që marshimi të anulohej ose të drejtohej, duke paralajmëruar Radion e Ushtrisë: “Fuçia e barutit po digjet dhe mund të shpërthejë në çdo kohë”.

Tensionet kanë qenë të larta në qytet për shkak të dëbimit të familjeve palestineze nga pjesë të rrethit Sheik Jarrah të Jerusalemit Lindor.

Qindra palestinezë dhe më shumë se 20 oficerë policie izraelitë janë plagosur në përleshjet gjatë tri ditëve të fundit, sipas mjekëve dhe policisë.

Një seancë gjyqësore pritet sot në çështjen shumëvjeçare të familjeve palestineze. Më shumë se 70 njerëz po apelojnë kundër një urdhri dëbimi të tyre nga shtëpitë në favor të kolonizatorëve hebrenj.

Por seanca u anulua të dielën me kërkesë të Prokurorit të Përgjithshëm të Izraelit. Një datë e re do të caktohet brenda 30 ditëve të ardhshme.