Denoncimet për zgjedhjet, Vurmo: Manipulimet jo decizive, opozita ta kërkojë fajin te vetja

Publikuar më: 11/5/2021, ora 21:59

Denoncimet për zgjedhjet, Vurmo: Manipulimet jo decizive, opozita ta kërkojë fajin te vetja

Publikuar më: 11/5/2021, ora 21:59

Gjergji Vurmo nga Instituti për Demokraci dhe Ndërmjetësim u tregua i ashpër me sjelljen e opozitës pas rezultatit të zgjedhjeve të 25 prillit.

Sipas tij, ka pasur prova për manipulime por ato nuk kanë mundur të jenë decizive. Ai shtoi se opozita duhet t’i kërkojë fajet tek vetja që humb për të katërtën herë zgjedhjet dhe jo tek qeveria.

“Nuk e di kush kauza e radhës e PD. Shoh një lojë jo korrekte nga PD për të gjetur fajtorët e një situate që ne dhe shumëkush ja kanë paralajmëruar që kur bënë marrëveshjen e 5 qershorit. Për mendimin tim pyetja duhet shtruar kështu; Është e paaftë opozita për të garantuar zgjedhje të lira e të ndershme apo janë të paaftë ata njerëz që brenda në opozitë për herë të 4 kanë drejtuar nga humbja në humbje?

Manipulimet që shohim përditë nuk kanë mundur të ndryshojnë apo të jenë decizive, në humbjen e opozitës. Fajet opozita duhet t’i kërkojë tek vetja e saj jo tek manipulimet e qeverisë”, tha Vurmo.