Oerd Bylykbashi në Absolut 4: Zgjedhjet e 25 prillit nuk ishin as të lira as të ndershme

Publikuar më: 11/5/2021, ora 21:38

Oerd Bylykbashi në Absolut 4: Zgjedhjet e 25 prillit nuk ishin as të lira as të ndershme

Publikuar më: 11/5/2021, ora 21:38

Anëtari i Kryesisë së Partisë Demokratike, Oerd Bylykbashi ishte i ftuar në Absolut 4 në A2, ku foli rreth asaj që ai e quajti një masakër elektorale që u zbatua në zgjedhjet parlamentare të 25 prillit.

Ndërsa komentoi zërat për largimin e kryetarit të PD, Lulzim Basha, Bylykbashi u shpreh se momentalisht detyra e opozitës është faktimi i manipulimit të zgjedhjeve dhe më pas do të ketë një analizë të përgjithshme për të gjitha gjërat brenda partisë.

Bylykbashi deklaroi mes të tjerash se zgjedhjet e 25 prillit nuk ishin as të lira dhe as të ndershme.

“Në këtë moment detyra e Lulzim Bashës dhe e të gjithë të tjerëve që ishim të përfshirë në procesin zgjedhor, që pamë masakrën elektorale, është të faktojmë atë që ndodhi më 25 prill dhe që mund të ketë vazhduar gjatë numërimit. Është detyrë që Basha duhet të bëjë të mbylli procesin ankimor me prova dhe vakte përpara shqiptarëve dhe ndërkombëtarëve se çfarë ishin këto zgjedhje. Zgjedhjet nuk ishin as të lira as të ndershme. Sigurisht që ka një kohë për të bërë një analizë për atë që ka ndodhur që nga fushata zgjedhore që krijoi një energji të jashtëzakonshme. Do të ketë një analizë për të gjithë për gjërat që janë bërë mirë dhe ato që janë bërë keq”, u shpreh Bylykbashi.