Piceria me “furrë” vullkanike, në temperaturë 1 mijë gradë celsius

Publikuar më: 13/5/2021, ora 15:03

Piceria me “furrë” vullkanike, në temperaturë 1 mijë gradë celsius

Publikuar më: 13/5/2021, ora 15:03

Ndërsa për pjesën më të madhe të personave do të ishte diçka e tmerrshme të afroheshin pranë llavës së një vullkani, për David Garcia nuk është aspak një gjë e tillë, madje ai po e shfrytëzon edhe për të bërë para.

Ideja e tij është gjeniale. Ai pjek pica në llavën pranë kraterit vullkanik në Guatemala. David vesh rroba mbrojtëse dhe e vendos picën në fletë metalike speciale që të përballojnë temperaturën që arrin deri në 1 mijë gradë celsius.

Turistët janë dyndur në malin ku është riaktivizuar vullkani Pacaya, për eksperiencën e jashtëzakonshme dhe pse jo një copë picë.