Euro 2020, datat dhe ndeshjet kryesore: Gupi F… “Grupi i Vdekjes”

Untitled collage 2021 05 20T125913.025 1100x620

Pas ndërprerjes vitin e kaluar për shkak të pandemisë, Kampionati Europian 2020 do të zhvillohet këtë verë në disa shtete të Europës nga data 11 qershor deri në 11 Korrik.

Pasi kampionatet e ligave në Europë janë pranë përfundimit, kombëtaret kanë publikuar listat e lojtarëve.

Finalja do të luhet në stadiumin “Wembley” në datën 11 Korrik.

Grupi A, një grup i vështirë për të menduar se kush do të kryesojë pasi në të bëjnë pjesë Turqia, Italia, Uellsi dhe Zvicra.

Turqi vs Itali (21:00 – Rome) – 11 Qershor
Uells vs Zvicër (15:00 – Baku) – 12 Qershor
Turqi vs Uells (18:00 – Baku) – 16 Qershor
Itali vs Zvicër (21:00 – Rome) – 16 Qershor
Itali vs Uells (18:00 – Rome) – 20 Qershor
Zvicër vs Turqi (18:00 – Baku) – 20 Qershor

Në grupin B, Belgjika është konsideruar si fituesja e grupit. Danimarkë, Finlandë dhe Rusi do të garojnë për vendin e 2-të.

Danimarkë vs Finlandë (18:00 – Copenhagen) – 12 Qershor
Belgjik vs Rusi (21:00 – St Petersburg) – 12 Qershor
Finlandë vs Rusi (15:00 – St Petersburg) – 16 Qershor
Danimarkë vs Belgjik (18:00 – Copenhagen) – 17 Qershor
Rusi vs Danimarkë (21:00 – Copenhagen) – 21 – Qershor
Finlandë vs Belgjik (21:00 – St Petersburg) – 21 Qershor

Holanda dhe Australia janë favorizuar për të fituar grupin C.

Austria vs Maqedonia e Veriut (18:00 – Bucharest) – 13 Qershor
Holandë vs Ukrainë (21:00 – Amsterdam) – 13 Qershor
Ukrainë vs Maqedonia e Veriut (15:00 – Bucharest) – 17 Qershor
Holandë vs Austria (21:00 – Amsterdam) – 17 Qershor
Maqedonia e Veriut vs Holandë (18:00 – Amsterdam) – 21 Qershor
Ukrainë vs Austria (18:00 – Bucharest) – 21 Qershor

Anglia dhe Kroacia janë dy ekipet që konsiderohet të kalojnë grupin D. Por dhe derbi mes Angli dhe Skoci do të jetë ndeshje e bukur për t’u parë.

Angli vs Kroaci (15:00 – London) – 14 Qershor
Skoci vs Republika Ceke (15:00 – Glasgoë) – 14 Qershor
Kroaci vs Republika Ceke (18:00 – Glasgoë) – 18 Qershor
Angli vs Skoci (21:00 – London) – 18 Qershor
Republika Ceke vs Angli (21:00 – London) – 22 Qershor
Kroaci vs Skoci (21:00 – Glasgoë) – 22 Qershor

Në grupin E, të gjitha ndeshjet e Spanjës kundër Suedisë, Polonisë dhe Sllovakisë lëvizën nga Bilbao drejt Sevilla në “Estadio de la Cartuja”.

Poloni vs Sllovaki (18:00 – St Petersburg) – 14 Qershor
Spanjë vs Suedi (21:00 – Seville) – 14 Qershor
Suedi vs Sllovaki (15:00 – St Petersburg) – 18 Qershor
Spanjë vs Poloni (21:00 – Seville) – 19 Qershor
Sllovaki vs Spanjë (18:00 – Seville) – 23 Qershor
Suedi vs Poloni (18:00 – St Petersburg) – 23 Qershor

Grupi i fundit, i ashtu quajtur “Grupi i Vdekjes”, përbëhet nga Portugalia, Franca, Gjermani dhe Hungaria.

Hungari vs Portugali (18:00 – Budapest) – 15 Qershor
Francë vs Gjermani (21:00 – Munich) – 15 Qershor
Hungari vs Francë (15:00 – Budapest) – 19 Qershor
Portugali vs Gjerman (18:00 – Munich) – 19 Qershor
Gjermani vs Hungari (21:00 – Munich) – 23 Qershor
Portugali v Francë (21:00 – Budapest) – 23 Qershor