U shpall non grata nga SHBA, Berisha ngre padi ndaj Blinken për shpifje

Publikuar më: 20/5/2021, ora 18:05

U shpall non grata nga SHBA, Berisha ngre padi ndaj Blinken për shpifje

Publikuar më: 20/5/2021, ora 18:05

Ish-kryeministri Sali Berisha ka autorizuar avokatin e tij për të ngritur padi ndaj deklaratave të sekretarit amerikan të shtetit Anthony Blinken. Ky vendim i Berishës vjen një ditë pas shpalljes non grata nga SHBA.

“Jam këtu për t’ju informuar për një vendim të pazakontë por të rëndësishëm timin. Për arsye tërësisht të panjohura për mua sekretari i Departamentit të Shtetit Blinken ka publikuar pa paralajmërim dhe në mënyrë shpifëse vlerësime të gënjeshtra për personalitetin tim. Dua të theksoj se që kur kam filluar jetën time politike ju garantoj se që kur kam prekur rrogën e parë në borderonë e shtetit dhe deri ditën e  djeshme nuk ka njeri në Shqipëri e botë që të thotë se unë kam qenë i implikuar në aferë të çfarëdoshme korruptive. Kam udhëzuar avokatin tim në një vend neutral në Francë që të ngrejë ndaj zoti Blinken padi për shpifje publike”, njoftoi Berisha.

“Blinken mund të pretendojë ndoshta se sipas rregullave si Sekretar Shteti, ai ka imunitet. Kjo është gënjeshtër. Imuniteti fitohet nga gjykatat, në mënyrë relative, që do të thotë se Blinken ka imunitet kur kryen akte normale si përfaqësues i qeverisë së vendit të tij. Asnjë qeveri, ciladoqoftë ajo, nuk mund të ketë funksion shpifjen dhe përbaltjen. Pra, sipas avokatit tim, zoti Blinken nuk është i mbrojtur nga asnjë imunitet. Ndaj, do të paditet dhe dënohet nga Gjykata e Parisit, në të cilën është ngritur padia nga avokati im”, tha Berisha.

“Çështja e dinjitetit është çështja më thelbësore e njeriut. Nëse i prek dinjitetin njeriut, e zhvlerëson atë para familjes, miqve dhe komunitetit ku jeton. Unë kam qenë President dhe kryeministër. Pra, kam qenë përgjegjës për dinjitetin e këtij populli”, shtoi ish-kryeministri.