Ushtria e Kosovës në “aksion”, stërvitje të përbashkët me trupat amerikane

Për herë të parë në histori, trupat ushtarake të Kosovës janë duke zhvilluar një stërvitje të përbashkët me ushtrinë amerikane.

Lajmi është bërë i ditur edhe nga kryeministri i Kosovës, Albin Kurti, me anë të një postimi në Twitter, ku shkruan se trupat e Kosovës janë duke treguar përkushtim dhe profesionalizëm. Kjo stërvitje është pjesë e Defender 21, e cila po mbahet edhe në Shqipëri.

“Për herë të parë Kosova po kryen një stërvitje të udhëhequr nga Ushtria Amerikane në territorin e saj. Trupat tanë po tregojnë përkushtim dhe profesionalizëm në ushtrime të ndryshme si pjesë e Defender 21 në Kosovë, Kroaci dhe Shqipëri”, ka shkruar Kurti.