Vurmo për drejtësinë e re: Llalla me veprimet e tij bëri pastrim parash, u dënua për mosdeklarim të ardhurash

Gjergji Vurmo, nga Instituti për Demokraci dhe Ndërmjetësim, u shpreh në Absolut 4 se nuk ka besim te drejtësia e re pavarësisht lëvizjeve të fundit ku janë hapur disa nga dosjet më delikate.

Vurmo solli në vëmendje rastin e dënimit të ish-kryeprokurorit Adriatik Llalla, i cili sipas tij ka të gjitha indiciet që ka bërë pastrim parash, por që u dënua për mosdeklarim të ardhurash.

“Jo këto të dhëna tregojnë të kundërtën. As drejtësia e re nuk ka as guximin dhe druaj as dëshirën për të shkuar aq larg. Kryeprokurori Llalla lidhur me ato veprime për pasurinë e vet ka bërë as më pak as më shumë por pastrim parash. Ai është dënuar sot për mosdeklarim të ardhurash. Kjo është qesharake. Si mund të kesh shpresë kur merr një dënim të tillë që në shkallë të parë?”, tha Vurmo.