Belgjika, disa lojtarë refuzojnë vaksinën

Belgjika disa lojtare refuzojne vaksinen 1100x620

Disa lojtarë të Belgjikës kanë refuzuar të vaksinohen disa ditë para fillimit të EURO 2020.

Edhe pse disa kanë marrë dozën e Pfizer (Castagne, Courtois, Alderëeireld dhe Doku) të tjerët nuk i janë nënshtruar vaksinës për shkak të frikës për ndonjë efekt anësor që mund t’i pengojë të marrin pjesë në Europian.

UEFA nuk e ka vendosur si detyrim vaksinimin e futbollistëve pjesëmarrës në turne, por kombëtaret i kanë vaksinuar lojtarët e skuadrave të tyre, sigurisht në mënyrë vullnetare.