Facebook pezullon llogaritë e Trump deri në janar 2023

Dalja e parë publike e Trump pas largimit nga Shtëpia e Bardhë 1100x620

Facebook Inc ka pezulluar llogaritë e ish-presidentit amerikan Donald Trump në Facebook dhe Instagram për dy vjet.

Ai u ndalua për një kohë të pacaktuar nga të dy rrjetet sociale në janar pas postimeve që ai bëri në trazirat e Kapitolit të SHBA-së, por muajin e kaluar Bordi i Mbikëqyrjes i Facebook kritikoi dënimin e hapur.

Facebook tha se veprimet e zotit Trump ishin “një shkelje e rëndë e rregullave tona”.

Trump tha se masa ishte “një fyerje” për miliona që votuan për të në zgjedhjet presidenciale të vitit të kaluar.

Masa e Facebook vjen ndërsa gjiganti i mediave sociale po i jep fund gjithashtu një politike që mbron politikanët nga disa rregulla të moderimit të përmbajtjes.

Ai tha se nuk do t’u jepte më politikanëve imunitet për përmbajtje mashtruese, ose abuzive bazuar në komentet e tyre.

Ndalimi i Trump ishte efektiv nga data e pezullimit fillestar në 7 Janar, tha nënkryetari i Facebook për çështjet globale Nick Clegg në një postim dhe do ta zgjatet deri në janar 2023.

“Duke pasur parasysh rëndësinë e rrethanave që çuan në pezullimin e Z. Trump, ne besojmë se veprimet e tij përbënin një shkelje të rëndë të rregullave tona që meritojnë dënimin më të lartë,” shtoi ai.

Ndalimi u miratua sipas një protokolli të ri që po zbatohej për shkeljet e rregullave të Facebook.