Nga Bashkimi Sovjetik te Portugalia, fituesit e Europianit në vite

Kampionati Europian i futbollit nisi të organizohej nga UEFA në vitin 1960. Në atë edicion, Bashkimi Sovjetik u shpall skuadra kampione, duke u bërë edhe shteti i parë në kontinent që siguronte trofeun. Që nga ai vit, Europiani është organizuar edhe 14 herë të tjera. Gjermania dhe Spanja janë skuadrat që e kanë fituar më shumë nga të gjithë trofeun, plot tri herë.

Njihuni me të gjithë fituesit ndër vite duke shfletuar fotogalerinë e mësipërme.