“Të shfokusuar nga misioni kryesor”, Çela: Kemi një polici të keqdrejtuar

Për gazetaren Lindita Çela, situata e rëndë e kriminalitetit në vend vjen dhe si pasojë e keqdrejtimit të Policisë së Shtetit.

Gazetarja Çela përmendi disa raste që sipas saj e kanë shfokusuar misionin kryesor të policisë, duke i trajtuar efektivët si kositës hashashi apo prerës të lidhjeve të paligjshme të energjisë.

“Para se të ngremë gishtin te policia, sigurisht që mund të themi të gjitha gjërat e zeza të policisë, sepse një ndër punët kryesore të saj është parandalimi dhe më pas hetimi. Një nga detyra është prapë të policisë është të sigurojë prova që dosja të shkojë në gjykatë e argumentuar dhe me prova. Më shumë se një polici të paaftë ne kemi një polici të keqdrejtuar.

Pashë zv/ministrin në Velipojë për shembjet e ndërtimeve. Ligji i policisë në aksionin e IKMT duhet të jetë vetëm mbështetës. Në 5-vjeçarin e fundit kemi pasur një polici shteti që u kthye në kositës. Kemi pasur efektivë që ndiqnin lidhjet e paligjshme të energjisë. Policia ka qenë e shfokusuar nga misioni kryesor”, tha Lindita Çela.