Forca e krimit, ekspertët: Parandalimi tek armët e grupeve kriminale

Numri në rritje i krimeve në vend, por edhe moszbardhja e ngjarjeve të rënda mafioze, ka bërë që gishti i përgjegjësisë të drejtohet te policia. Për ekspertin e sigurisë, Fatjon Softa, situata e tillë tregon se krimi është trimëruar, ndërsa shteti duhet të vërë dorë.

Për Softën, shqetësimi më i madh është armatimi që gjejnë grupet kriminale. Një tjetër
hallkë e dobët është dhe drejtësia.

Vetëm përgjatë 5 muajve të fundit në vend kanë ndodhur 33 ngjarje të rënda kriminale që nga vrasjet mafioze, por edhe ato brenda familjes.