Goditet një grup shpërndarësish droge në Itali, 25 në pranga. Shisnin në oborrin e banesës

karabinieri 600x338

Një grup shpërndarësish droge që vepronte në rrethin historik San Cristoforo të Katanias në Itali u godit nga Karabinierët e komandës provinciale, ndërsa në pranga kanë rënë 25 persona. Mediat italiane raportojnë se ky grup faturonte deri në 10 mijë euro në ditë.

Ushtarakët, të ndihmuar nga departamentet e specializuara, kanë kryer një urdhër paraburgimi të lëshuar nga gjyqtari hetues, me kërkesë të prokurorit lokal, i cili hipotezon, për arsye të ndryshme, veprimet kriminale në bashkëpunim, synojnë trafikimin dhe shitjen e drogës.

Dyqani, u zbulua nga vëzhgimet e karabinierëve, dhe ishte në oborrin e përbashkët për shtëpitë e familjes së “shefit të sheshit”, i cili mund të arrihej nga dy dyer të blinduara. Oborri ruhej vazhdimisht nga vëzhguesit dhe mbrohej nga qen të mëdhenj, si dhe nga një sistem i avancuar i mbikëqyrjes video, i aktivizuar për të njoftuar shitësit e drogës për ardhjen e mundshme të policisë.

Hetimi, i quajtur “Piombai” nga emri i rrugës ku vepronin të dyshuarit, u koordinuan nga drejtoria e rrethit antimafia dhe u krye nga bërthama operacionale e ndërmarrjes Piazza Dante, duke çuar në  shkatërrimin e grupit kriminal që menaxhonte lulëzimin e tregtimit dhe shpërndarjes së kokainës.