Vrasjet mafioze, kriminologu: Segmente të policisë, familjarizim me grupet kriminale

Situata kriminale në vend bëri që drejtori i përgjithshëm Ardi Veliu të mbledhë në Tiranë të gjithë drejtuesit e policisë në qarqe. Takimi zgjati për më shumë se një orë ku fokusin kryesor veç hapjes së sezonit turistik e kishte numri i lartë i vrasjeve të cilat jo vetëm që nuk po ndalen por vetëm brenda 9 ditëve të para të qershorit 9 persona janë vrarë.

Për profesorin kriminolog Ervin Karamuça diçka e tillë tregon se krimi është familjarizuar me segmente të caktuara të policisë përgjatë fushatës zgjedhore.

Karamuça, thotë se ka ardhur koha që policia të bëjë analiza të reja për elementët kriminogjene. Sipas tij ulja apo dhe parandalimi I krimit kërkon përfshirje të shumë aktorëve dhe jo vetëm mbledhje mes drejtuesve të policisë.

33 viktima nga krimi i organizuar apo dhe vrasjet brenda familjes janë regjistruar pa mberritur ende në 6 mujorin e parë të vitit 2021.