Mbretëresha Elizabeth feston 100-vjetorin e Princit Filip me një trëndafil

Mbretëresha Elizabeth përkujton atë që do të kishte qenë ditëlindja e 100-të e burrit të saj të ndjerë, Princit Philip, me një trëndafil të veçantë. Sovrania e mori lulen si një dhuratë nga Keith Weed, president i Shoqërisë Mbretërore Hortikulturore. Është një trëndafil i quajtur me emrin e Dukës së Edinburgut, i cili duhet të arrijë një lartësi prej rreth 70 centimetrash.

“Është një trëndafil përkujtimor për të gjitha gjërat e mrekullueshme që ai ka bërë në jetën e tij dhe që të gjithë ta kujtojnë për gjithçka që ka bërë”, tha Weed, duke ia dorëzuar lulen sovranit. Princi Philip ndërroi jetë në moshën 99-vjeçare në prill.