Basha nga Brukseli: Do të hyjmë në parlament, lufta jonë edhe brenda edhe jashtë tij

Për herë të parë Lulzim Basha ka pranuar se do të jetë pjesë e parlamentit të ri në shtator. Teksa ndodhej në asamblenë e partive popullore europiane ne Bruksel edhe pse gjithë fokusin e pati tek zgjedhjet jo legjitime të 25 prillit, deklaroi se lufta e PD do te jete si brenda ashtu edhe jashtë parlamentit 

“Qëllimi ynë është të çlirojmë Shqipërinë dhe shqiptarët nga një bandë plaçkitësish që  e kanë marrë peng demokracinë e vendit. Dhe në funksion të kësaj ne do të bëjmë gjithçka brenda dhe jashtë parlamentit, brenda dhe jashtë vendit në mënyrë që Shqipërisë një orë e më parë t’i kthehen kushtet dhe mundësitë për  një demokraci funksionale nga e cila varet pastaj gjithçka: rendi dhe siguria, zhvillimi ekonomik, punësimi dhe dhënia fund e hemoragjisë së emigracionit së të rinjve”.

Për sa i përket rezultatit të zgjedhjeve të 25 prillit Lulzim Basha deklaroi se manipulimi i këtij procesi  do të ndikojë dhe në rrugëtimin europian të vendit.

“Zgjedhjet janë një nga kriteret më të rëndësishme për rrugëtimin europian të çdo vendi. Ato kanë të bëjnë drejtpërdrejt me demokracinë ndërkohë që 25 prilli nuk kishte lidhje me demokracinë. Kjo është një sfidë e jashtëzakonshme për ne, për Partinë Demokratike sepse nga njëra anë ne e dimë fare mirë se ndryshimi në Shqipëri mund dhe do të vije vetëm  përmes procesit të integrimit europian të vendit. Nga ana tjetër procesi i integrimit europian të vendit nuk mund të ecë përpara me një vend ku qeveria në vend që të organizojë zgjedhje të lira dhe të ndershme është kapur për herë të dytë në flagrancë duke manipuluar në mënyrë masive dhe sistematike  zgjedhjet që nga vjedhja e të dhënave personale të shtetasve tek  keqpërdorimi i administratës tek intimidimi”.

Basha nënvizoi se ka marrë një mbështetje të madhe nga partitë popullore europiane për betejën që ai ka nisur për t’i rikthyer demokracinë Shqipërisë.