Kasapi: Niveli drejtues i policisë duhet të kalojë vetingun, njësoj si gjyqtarët dhe prokurorët

policia 1 1100x620

Gazetari Julian Kasapi deklaroi në “Absolut 4” se niveli drejtues i policisë, duhet të kalojë vetingun, njësoj si gjyqtarët dhe prokurorët.

Kasapi deklaroi se ka ende drejtues policie që nuk kanë kaluar ende vetingun dhe drejtojnë nëpër qarqe të ndryshme.

“Procesi i Vetingut duhet të përfundojë. Kemi drejtues policie që nuk kanë kaluar ende vetingun dhe drejtojnë nëpër qarqe e rrethe. Që të gjithë duhet të kalojnë vetingun.

Ashtu tha dhe ministri. E pyetëm ne si A2 CNN, sa i përket drejtuesve jo nivelit bazë. Niveli drejtues e rëndësishme është që pikë së pari të kalojë vetingun, siç po e kalojnë prokurorët dhe gjyqtarët. Edhe nga policia mund të ketë KÇK. E rëndësishme është që policisë herë pas herë ti jepet një impuls i ri. Një impuls i tillë, në bindjen time nuk i është dhënë aq sa duhet, pasi prisja më shumë. Nuk e di çfarë do ndodhe me komisariatet sepse puna në to është me specifike.

Krahas drejtuesve të rëndësishëm, i rëndësishëm është dhe hetimi i kriminalitetit sepse kemi mjaft qarqe problematike si Vlora, Durrësi, Elbasani. Të shohim çfarë do ndodhë me këto qarqe.”, u shpreh Kasapi.