Boris Johnson kritikohet që nuk shpjegoi financimin për udhëtimin e tij në Mustique

boris 3 1100x620

Kryeministri britanik, Boris Johnson, është kritikuar nga vëzhguesi i standardeve të deputetëve për mosshpjegimin e menjëhershëm për mënyrën se si u financua udhëtimi i tij në Mustique, pavarësisht se ai është liruar nga shkelja e rregullave.

Hetimi nisi për pushimet e kryeministrit në Karaibe në 2019 pas konfuzionit se kush pagoi për udhëtimin.

Komiteti i Standardeve tani ka konkluduar se llogaria e Z. Johnson ishte “e saktë dhe e plotë”, por shtoi se ishte për të ardhur keq që një shpjegim i plotë nuk kishte ardhur më herët.

Z. Johnson deklaroi fillimisht se akomodimi i tij për pushime me 15 000 £ në ishullin Karaibe ishte mbuluar nga bashkëthemeluesi i Carphone David Ross. Por ky i fundit fillimisht tha se ai nuk kishte paguar “asnjë para” për udhëtimin. Ai më vonë sqaroi se ai kishte “lehtësuar” akomodimin për kryeministrin.

Pas një hetimi, komiteti i standardeve arriti në përfundimin se Z. Ross kishte dhuruar akomodimin, por shtoi se rregullimet kishin qenë “ad hoc dhe joformale dhe nuk ishin shpjeguar plotësisht nga Z. Johnson në fillim”.

“Është për të ardhur keq që një llogari e plotë dhe shpjegim i financimit për akomodimin e pushimeve të Z. Johnson ka dalë në dritë vetëm si rezultat i hetimeve tona sesa në një fazë të hershme. Nëse komisionerit në shkallën e parë do t’i jepej një qartësi më e madhe, kjo çështje do të ishte sqaruar shumë muaj më parë”, tha komiteti.