Parlamenti i ri, Shano: Opozita të rifitojë pjesëmarrjen e humbur në reformën në drejtësi

Analisti Dritan Shano shprehu në Absolut 4 opinionin e tij se çfarë mund të bëjë opozita me nisjen e parlamentit të ri në muajin shtator.

Sipas Shanos, opozita duhet të rifitojë pjesëmarrjen e humbur të saj në reformën në drejtësi si dhe të japë kontributin e saj pa kushte në procesin e integrimit.

“Opozita duhet të korrigjojë atë që nuk e di përse e humbi, pjesëmarrjen në reformën në drejtësi. Reformën në drejtësi e ka penguar Edi Rama, nuk e ka penguar opozita aman në kulturën popullore duket sikur Edi Rama e ka çuar përpara. Opozita duhet të marrë përsipër ta korrigjojë këtë gjë dhe të gjejë aktorët dhe folësit e duhur.

Sepse t’i ke nevojë për një sistem drejtësie që të sjellë shtetin e së drejtës. Ne kemi një nevojë për të bashkëpunuar për proceset e integrimit. Ne kemi problemet tona. Kemi probleme me ligjin, si trajtojmë financat. Këtu opozita mund të japë bashkëpunimin pa kushte. Rama nuk ka asnjë program. Këtë herë kam dëgjuar 2-3 copëza që i ka shprehur në një media italiane, ku është shprehur se do të merret me arsimin. Nuk e di përse nuk e thotë në Shqipëri këtë gjë. Por nuk e di sa serioz do të jetë në mbajtjen e kësaj fjale”, Shano.