Shano: Ky parlament bëri atë që “i deshi qejfi” mazhorancës

Analisti Dritan Shano pohoi në “Absolut 4” se parlamenti ka bërë nga fillimi deri në fund, atë që ka dashur. Sipas tij, vendimi për daljen e opozitës nga Kuvendi ishtë një vendim unanim por që nuk rezultoi i suksesshëm sepse këputja me mandatet ndodhi, por nuk ndodhi me aktorët dhe me mënyrën e të bërit politikë.

“Ky parlament bëri atë që i deshi qejfi mazhorancës, nga dita e parë deri ditën e fundit, pavarësisht se çfarë ndodhi në midis. Ai filloi si parlament guerrilësh, vazhdoi mandej si një parlament me personazhe nga komeditë e Molierit dhe arriti derisa të shkarkojë kryetarin e shtetit.

Opozita doli nga Parlamenti. Unë jam një nga njerëzit që kam mbështetur daljen e opozitës nga Parlamenti. Atje brenda Basha kishte të drejtë kur tha pati një vendim unanim. Tentativa për ta këputur atë sjellje violente të mazhorancës nuk rezultoi e suksesshme sepse këputja me mandatet ndodhi, por nuk ndodhi me aktorët, me mënyrën e të bërit politikë që është sot e kësaj dite po e njëjta. Ky parlament demonstroi edhe papërgjegjshmërinë totale ndaj qytetarit në hartimin e listës sa i përket cilësisë së përfaqësimit që duhet çuar në Parlament nga partitë politike.”, u shpreh Shano.