“Vendi më i varfër në Europë ka paguar 3 milionë euro kompensim për deputetë që shkojnë e vijnë”

“Po i them sot qytetarëve shqiptare, ne jemi sot vendi më i varfër në Europë, duke hequr Moldavinë që rastësisht është Europë dhe vendi më i varfër në Europë ka paguar deri tani rreth 3 milionë euro kompensim për deputetë që shkojnë dhe vijnë. Ne do të paguajmë edhe rreth 1 milion euro për këta që i patëm deputetë tani, pasi do të marrin 2-3 trajtim parlamentar, edhe pension suplementar. Është një kosto e jashtëzakonshme në vendin më të varfër të Europës. Këta njerëz, me një të rënë të lapsit, e quajnë ngjarje historike kapjen e një kryetari bashkie që doli nga përgjigjet se i paska dhënë karburant falas çunit dhe nuk merren me 3-4 milionë euro që me një firmë dhe me shkatërrimin e konceptit të parlamentit”.

Kështu u shpreh në Absolut 4 analisti i A2 Afrim Krasniqi teksa u diskutua për legjislaturën e fundit dhe zëvendësimin e deputetëve.

Më tej, Krasniqi u shpreh se nëse parlamenti ka prekur fundin, partitë politike kanë prekur fundin dhe vizioni i liderëve politikë ka prekur fundin.

“Nuk e shoh si një çështje të shkëputur, nuk e shoh si një çështje 2-3 mujore të opozitës apo të mazhorancës, por e shoh si pellg ku ka shkuar politika dhe opozita u ndje mirë brenda këtij pellgu dhe nuk arriti të mund palën tjetër, duke qenë se të dyja palët ishin në të njëjtin pellg”, u shpreh Afrim Krasniqi.