Tjetër shpërthim i vullkanit Etna, retë arrinin deri në 11 km

Publikuar më: 9/7/2021, ora 09:00

Tjetër shpërthim i vullkanit Etna, retë arrinin deri në 11 km

Publikuar më: 9/7/2021, ora 09:00

Vullkani Etna ka dhënë një tjetër spektakël shpërthyes gjatë natës së kaluar në Itali me një burim lave, gjëmime të dhunshme dhe një rrjedhje nga krateri i juglindjes.

Aktiviteti shkaktoi emetimin e një reje shpërthyese e cila, sipas vlerësimeve nga Ingv në Katania, arriti një lartësi prej 11 kilometrash mbi nivelin e detit dhe u shpërnda në drejtimin jugperëndim, duke shkaktuar rënie hiri në shumë fshatra në shpatet afër vullkanit.

Rrjedha u drejtua në jugperëndim dhe qëndron ende në një lartësi prej afërsisht 2800 metrash mbi nivelin e detit.

Lëkundja vullkanike u kthye në vlera mesatare të ulëta, ndërsa aeroporti i Katanias mbeti funksional.