Procesi ndaj Adriatik Llallës në Apel, ndryshon trupi gjykues

Përditësuar më: 12/7/2021, ora 11:23
adriatik llalla 1 869x579

Procesi ndaj Adriatik Llallës në Apel, ndryshon trupi gjykues

Përditësuar më: 12/7/2021, ora 11:23

Ndryshon trupi gjykues i ish-prokurorit Adriatik Llalla, në Gjykatën e Posaçme të Apelit.

Në treshen e kryesuar nga Nertina Kosova, janë dorëhequr gjyqtarët Dhimitër Lara dhe Saida Dollani, për shkak se kanë shqyrtuar më herët kërkesa të tij. Ata janë zëvendësuar nga gjyqtarët, Miliana Muça dhe Enton Dhimitri.

Llalla u dënua më 20 maj me 2 vite burg dhe me 5 vite heqje e të drejtës për të kandiduar në funksione publike.

Gjithashtu, Gjykata vendosi për sekuestrimin e mbi 20 mijë metra katrorë tokë në pronësi të ish-kryeprokurorit dhe një apartamenti në Durrës. Sipas Gjykatës, Llalla nuk ka pasur burime të ligjshme. Ai u hetua edhe për pastrim parash, por në fund u dënua vetëm për fshehje të pasurisë.