Rama: Shumë shpejt s’do ketë më shërbime në zyrë, shmangim korrupsionin

Kryeministri Edi Rama njoftoi se së shpejti në Shqipëri nuk do të ketë më shërbime në zyrë për qytetarët. Sipas tij gjithë sistemi i shërbimit do orientohet online për të shmangur korrupsionin. Deklaratat Rama i bëri nga Athina në samitin e organizuar nga ish-kryeministri Jorgo Papandreou.

“Kishim shumë shërbime online dhe mundësinë për të ndërvepruar me njerëzit. Tashmë jemi në fazën e fundit të finalizimit të ofrimit të shërbimeve plotësisht online për të mos pasur më nevojë për zyrën e shërbimeve. Duam të kalojmë në këtë fazë duke i mbyllur zyrat e shërbimeve. Kjo është shumë e rëndësishme që të eliminojmë korrupsionin  e vogël që është shumë shqetësues në vend por besoj edhe në rajon, pasi kontakti, drejtpërdrejt me nëpunësit publik do të eliminohet”.