Kinezët të etur për uiski, transferojnë të gjithë distilerinë nga Skocia

119423171 forsythdraughtsmenvisit 600x338

Një distileri uiski, me të gjitha pajisjet e saj, u nis të premten nga Skocia me destinacion përfundimtar Kinën.

35 tonë pajisje që përfshijnë dhe pjesët më të vogla të distilerisë u nisën nga porti i Buckey për në Tianjin. Më pas distileria do të ndërtohet e plotë, siç ishte në Inner Mongolia.

Ngarkesa është pjesë e një marrëveshje 3 milionë paund mes firmës Forfar Valentine International dhe grupit kinez Mengtai që përfshin transportin dhe ndërtimin e distilerisë.

Ajo pritet të hapet në Inner Mongolia në fund të këtij viti dhe pritet të jetë fabrika e parë e këtij lloji në Kinë.

Të gjitha pajisjet janë ndërtuar nga firma Forsyths, e cila do të dërgojë inxhinierët e saj për vendosjen e pjesëve në vendin e duhur në Kinë.