Tgcom: Kina gati të pranojë se koronavirusi doli aksidentalisht nga laboratori i Wuhanit

Untitled collage 2021 07 19T215611.379 1100x620

Media italiane Tgcom shkruan se shumë shpejt pritet të arrihet një akord mes Kinës dhe Shteteve të Bashkuara të Amerikës në lidhje me origjinën e koronavirusit, i cili prej më shumë se 16 muajsh ka pushtuar botën dhe ka shkaktuar miliona viktima.

Sipas Tgcom, Kina është gati të pranojë se virusi SARS-CoV-2 doli aksidentalisht nga laboratori i Wuhanit, ku po studiohej, ndërsa SHBA, nga ana e saj pritet të pranojë pohimin e Kinës, sipas të cilit Pekini mësoi rreth rrjedhjes së virusit vetëm së fundmi dhe pas një viti hetimesh shkencëtarët dhe studiuesit që kanë mbajtur të fshehur të vërtetën do të të ndiqet penalisht.

Tgcom shkruan se ka mësuar se marrëveshja delikate mes dy vendeve është shumë pranë dhe se SHBA janë gati të ndihmojnë Pekinin të zhvillojnë një hetim rreth përfshirjes së disa shkencëtarëve dhe studiuesve amerikanë në studimin e virusit në laboratorin e Wuhan.

“Strategjia e daljes nga pandemia e botës, sipas burimeve tona të inteligjencës, është arritur nga Uashingtoni dhe Pekini në dritën e rezultateve të hetimit të ri mbi origjinën e koronavirusit që presidenti amerikan Joe Biden urdhëroi në shërbimet sekrete amerikane në fundi i majit, duke mos dhënë më shumë 90 ditë për prezantimin e raportit”, shkruan TgCom.