Australia do të organizojë Lojërat Olimpike të vitit 2032

Përditësuar më: 21/7/2021, ora 14:27
BRISBANE 2032 LOJERAT E RRADHES frame 205 1024x576

Australia do të organizojë Lojërat Olimpike të vitit 2032

Përditësuar më: 21/7/2021, ora 14:27

Festë në Brisbane teksa Australia ka fituar të drejtën për të organizuar Lojërat Olimpike për vitin 2032. Qytetit juglindor i rajonit të Queensland iu aprovua kërkesa për të qenë vendi organizator i eventit më të rëndësishëm sportiv pas 11 vjetësh.

Australia është stacioni ynë i së ardhmes komunikoi Tomas Bak, presidenti i Komitetit Olimpik Ndërkombëtar.

Brisbane do të presë edhe aktivitet të mëdha sportive në vitet e ardhshme të tilla si Botërori i Basketbollit të femrave vjeshtën e ardhshme, apo Botërorin e futbollit të femrave në vitin 2023. Olimpiadat e tjera përpara saj janë Paris 2024 dhe Los Anxhelos 2028.