Sondazh: Të bëhesh i pasur në Shqipëri është:
  • E lehtë 11%
  • E vështirë 67%
  • E pamundur 22%

Rama për gazetën italiane: Shqipëria do të marrë 2-3 mijë afganë

Nga A2 CNN
19 Gusht 2021, 13:53 | Aktualitet
Rama për gazetën italiane: Shqipëria do të marrë 2-3

Kryeministri Edi Rama ka deklaruar për gazetën italiane “Il Foglio” se Shqipëria do të presë 2-3 mijë afganë, të cilët largohen për t’i shpëtuar regjimit të talebanëve.

Duke i bërë thirrje edhe vendeve europiane që të hapin dyert për refugjatët, Rama thotë: “Bëhet fjalë për 2-3 mijë persona. Nuk dua t’i jap leksione askujt, aq më pak Italisë, me të cilën jam shumë i lodhur. Por e kemi për detyrë që t’i presim. Sepse kujtoj si ishte për ne shqiptarët. Dikur ne shqiptarët ishim për ju ajo që ndoshta janë sot afganët, alienë”.

Gazeta italiane citon kryeministrin t’i përshkruajë europianët që nuk duan t’i pranojnë afganët si “hipokritë” dhe njerëz “pa kujtesë”.

A2 CNN Livestream

Dita jonë