Facebook, masa të reja sigurie për përdoruesit e Afganistanit

Përditësuar më: 20/8/2021, ora 07:21
facebook

Facebook, masa të reja sigurie për përdoruesit e Afganistanit

Përditësuar më: 20/8/2021, ora 07:21

Facebook ka nxjerrë masa të reja sigurie për të mbrojtur përdoruesit në Afganistan. Pas rekomandimeve nga aktivistët, gazetarët dhe grupet e shoqërisë civile, kompania thotë se përdoruesit tani mund të mbrojnë postimet e tyre nga njerëzit që nuk i njohin.

Gjithashtu, përdoruesit e Instagram-it në pronësi të Facebook në Afganistan do të marrin njoftime që i informojnë ata për metodat sesi të mbrojnë llogaritë e tyre.

“Ne po punojmë ngushtë me homologët tanë në industri, shoqëri civile dhe qeveri për të ofruar çdo mbështetje që mundemi për të ndihmuar në mbrojtjen e njerëzve,” shkroi në Twitter Nathaniel Gleicher, kreu i politikës së sigurisë në Facebook.

Ai shtoi se kompania ka hequr përkohësisht mundësinë për të parë listën e miqve të një përdoruesi dhe për të kërkuar listën e miqve të një llogarie në Afganistan.