Përveç njerëzve, talebanët nuk lejojnë as kafshët të dalin nga Kabuli

Përditësuar më: 26/8/2021, ora 13:12

Përveç njerëzve, talebanët nuk lejojnë as kafshët të dalin nga Kabuli

Përditësuar më: 26/8/2021, ora 13:12

Militantët talebanë, përveç njerëzve, tashmë nuk kanë lejuar dhe një karvan me 173 mace dhe qen që të hyjnë në aeroportin e Kabulit, për t’u larguar nga Afganistani.

Ish-marinsi britanik, Pen Farthing i cili drejton strehën e kafshëve deklaron se ato mund të ngordhin nga i nxehti nëse qëndrojnë për shumë kohë në makina.

Sipas reporterit të The Sun, ai ka folur drejtpërdrejt me zëdhënësin e talebanëve për të mundësuar këtë operacion.

Ai u nis me 25 stafin e tij afgan dhe familjet e tyre, pasi Sekretari i Mbrojtjes Ben Ëallace siguroi një fluturim charter për të fluturuar të gjithë në Britani.