Zelanda e Re raporton viktimën e parë nga vaksina e Pfizer

zbulohet vaksina e koronavirusit pfizer amerikane testohet vullnetare efektet anesore vaksinimi co 1100x620

Zelanda e Re raportoi atë që mendohet të jetë viktima e parë që ka lidhje me vaksinën anticovid të Pfizer.

Një bord i pavarur monitorimi për sigurinë e vaksinave shprehet se vdekja e gruas me shumë mundësi ka lidhje me miokardinë, një inflamacion në muskujt e zemrës.

Ai gjithashtu vuri në dukje se kishte çështje të tjera mjekësore që mund të kishin ndikuar në rezultatin pas vaksinimit.

Rregullatori europiane deklaron se miokardia është një efekt shumë i rrallë i vaksinës dhe se të mirat e vaksinave janë më të mëdha nga rreziqet.