“Varrimi i Perëndimit”… Talebanët organizojnë ceremoninë tallëse pas largimit të avionëve të fundit

Publikuar më: 31/8/2021, ora 16:06

“Varrimi i Perëndimit”… Talebanët organizojnë ceremoninë tallëse pas largimit të avionëve të fundit

Publikuar më: 31/8/2021, ora 16:06

Talebanët në qytetin afgan Khost organizuan një ceremoni tallëse mortore, duke mbajtur në duar arkivole të improvizuar, të mbuluar me flamujt e Shteteve të Bashkuara, Mbretërisë së Madhe, NATO-s dhe Francës, për të festuar largimin përfundimtar të forcave të huaja nga vendi i tyre.

Në videot e publikuara në rrjetet sociale, turma të mëdha njerëzish shihen teksa brohorasin duke mbajtur në krahë këto arkivole. Parada të ngjashme u mbajtën edhe në qytete të tjera të Afganistanit, si në Kandahar, ku flamuri i bardhë me gërma të zeza ka zëvendësuar me kohë atë zyrtar shtetëror të Afganistanit.