Dita e parë pa “amerikanët”, talebanët festojnë pavarësinë me paradë ushtarake

Kjo është mënyra se si talebanët festuan ditën e parë pa forcat amerikane në Afganistan.

Në qytetin e dytë më të madh të vendit Kandahar, ata organizuan një paradë për të festuar fitoren kundër koalicionit të udhëhequr nga Shtetet e Bashkuara.

Kështu, talebanët sfiduan botën duke shfaqur automjete ushtarake dhe armë, të cilat u përdorën gjatë luftës 20-vjeçare, pjesa më e madhe e të cilave u lanë pas nga ushtria amerikane.