Arratisja nga burgu 313, A2 CNN siguron videon kur Pjetri zbret me litar dhe përballet me policinë

A2 CNN ka siguruar videon ku shihet momenti kur Fatmir Pjetri tentoi të arratisej nga burgu 313 i Tiranës. Ngjarja ka ndodhur rreth 1 muaj më parë.

Në pamje shihet Pjetri duke zbritur me një litar të krijuar nga lidhja e çarçafëve, por menjëherë më pas përballet me policinë në shkallë.

Në këtë tentativë arratisjeje ishin të përfshirë edhe Arbër Çekaj dhe Lulzim Çepele. Në bashkëpunim me njëri-tjetrin, ata kishin krijuar një litar më çarçafë prej 20 metrash, duke arritur të zbresin deri te zyrat e administratës, por gjithçka dështoi.

Çekaj ka deklaruar se nuk ka goditur asnjë polic, siç pretendohet, dhe se i rënduar psikologjikisht nga arrestimi i të atit, ka ndjekur “në mënyrë instinktive” Fatmir Pjetrin, sepse “ai ishte me kafe në dorë dhe kur pa Pjetrin që po largohej, e ndoqi pa ditur se ku po shkonte”. Sipas tij, arrestimi nuk u krye nga forcat e rendit, pasi ai u kthye me vullnetin e tij.