Skuterët, një zbulim i ri? Janë përdorur më shumë se një shekull më parë

Ndërsa skuterët që kanë mbushur rrugët e qyteteve mund të duken si një fenomen i ri, fotografitë e shkrepura më shumë se një shekull më parë tregojnë sesi këto mjete lëvizëse kanë “terrorizuar” njësoj shoferët dhe këmbësorët për dekada me radhë.

Shumica e këtyre automjeteve, të njohura si Autopeds, punonin me benzinë. Ata janë përdorur gjatë Luftës së Parë Botërore për shkak të konsumit të tyre të ulët të karburantit, duke siguruar lëvizjen për shumë persona që nuk ishin në gjendje të përballonin mjete me motor më të madh.

Fotot bardhezi të bëra publike së fundmi datojnë në fillim të shekullit të XX.