Recetat ideale për të nisur dietën mesdhetare

Publikuar më: 4/9/2021, ora 15:13

Recetat ideale për të nisur dietën mesdhetare

Publikuar më: 4/9/2021, ora 15:13

E konsideruar si një prej dietave më të shëndetshme në botë, mënyra mesdhetare e të ushqyerit shmang ushqimet e konservuara dhe mishin e kuq, duke u përqendruar te frutat dhe perimet e freskëta, arrorët dhe farat, gruri dhe vaji i ullirit.

Është vërtetuar se kjo mënyrë e të ushqyerit ul rrezikun e diabetit, kolesterolit të lartë, sklerozës, humbjes së kujtesës, depresionit dhe kancerit të gjirit, si dhe është lidhur me forcimin e kockave, zemrat e shëndetshme dhe jetëgjatësinë. Pa harruar humbjen e peshës!

Mënyra më e thjeshtë për ta nisur dietën mesdhetare është zëvendësimi i një vakti të ditës me ushqime që kanë si bazë bimët, ose drithërat. Nutricionisti Rahaf Al Bochi, bashkëpunëtor i CNN, zbulon disa receta për të lehtësuar kalimin te një dietë e plotë mesdhetare.