Rrethet më tolerante me notën, ekspertët: Universitetet të bëjnë përzgjedhjen e duhur

Publikuar më: 4/9/2021, ora 12:34

Rrethet më tolerante me notën, ekspertët: Universitetet të bëjnë përzgjedhjen e duhur

Publikuar më: 4/9/2021, ora 12:34

Prej 2 shtatorit, në universitetet shtetërore dhe private ka nisur regjistrimi i maturantëve, sipas degëve fituese. Vështirësitë e gjimnazit janë lënë pas dhe studentët e rinj kanë nisur të ndjejnë emocionet e universitetit. Shumica prej tyre kanë qenë me mesatare të mirë, ndaj dhe janë komodë në përzgjedhjen e degës së studimit.

Shqetësues për ekspertët e arsimit mbetet fenomeni i tolerimit të notës në gjimnaze.

Në këtë pikë sipas Bushgjokajt, janë universitetet ato të cilat duhet të kryejnë përzgjedhjen e duhur.  Regjistrimi në universitete do të jetë i hapur deri më 15 shtator për raundin e parë. Më pas, në bazë të kuotave të lira, universitetet do të shpallin vendet vakante për t’u dhënë maturantëve një tjetër mundësi për riaplikim.