‘’Një jetë në shërbim të të tjerëve’, sot 5 vjetori i shenjtërimit të Nënë Terezës

Nene teresa 1100x620

‘’Një jetë në shërbim të tjerëve’’. Ky ishte misioni i shenjtores Nene Tereza, të cilën sot e përkujton e gjithë bota për misionin e saj humanitar.

5 vite me pare, papa Francesku e shpalli atë të shenjtë, duke i njohur mrekullitë e bëra në shërimin e një gruaje nga kanceri dhe shërimi i një personi tjetër në Brazil, i prekur gjithashtu nga tumori.

Për punën dhe kontributin e saj, veçanërisht me fëmijët në Kalkuta të Indisë, atje dhe ku ndërroi jetë në vitin 1997, Nënë Tereza u vlerësua me çmimin Nobel të Paqes. 

Sot, puna e saj është një frymëzim në të gjithë boten për më shumë ndihmë ndaj të  varfërve.

  • LAJMI I FUNDIT | Lëkundje tërmeti ndihen në Tiranë
  • LAJMI I FUNDIT | Tërmeti raportohet të jetë i magnitudës 3,9
  • LAJMI I FUNDIT | Tërmeti, 24 kilometra në verilindje të Tiranës, me thellësi 10 km
  • LAJMI I FUNDIT | Tërmeti ndodhi saktësisht 2 vite pas atij të 21 shtatorit 2019