Masat e reja, dhjetëra persona të kthyer pas në Qafë Thanë

WhatsApp Image 2021 09 06 at 09.04.11 1100x620

Duhet të kenë certifikatë vaksinimi ose tampon 48-orësh. Masat e reja që hynë në fuqi në vendin tonë nga dita e sotme janë të vlefshme edhe për fëmijë mbi 6 vjeç. Për këtë, në Qafë Thanë ka pasur dhjetëra familje që janë kthyer pas.

Një shtetas nga Tetova me profesion mjek thotë për mediat se kjo është anormale. Ai thotë se është krim t’i bësh fëmijës test të shpejtë, kur në Maqrdoni dhe çdo vend të rajonit nuk ka masa të tilla.

Sipas tij, ky tampon në Maqedoni koshton 2 euro, ndërsa në Qafë Thanë kompania private kërkon 25 euro. “Ky është një turp që bën shteti shqiptar”, thotë ai.