E rëndë në Austri, burri mbante nënën e vdekur në bodrum që t’i merrte pensionin

Untitled collage 2021 09 10T083828.306 1100x620

Policia austriake raporton se një burrë mbajti për më shumë se një vit kufomën e nënës së tij në bodrum me qëllim që të vijonte të merrte pensionin e saj.

Gruaja 89-vjeçare, e cila vuante nga demenca, mendohet të ketë vdekur nga shkaqe natyrore, në qershor të vitit të kaluar.

Djali i saj, 66-vjeçar thuhet se e kishte vendosur trupin e saj në bodrum dhe kishte përdorur pako akulli dhe fasha për të maskuar erën, duke e mumifikuar.

Policia dyshon se ai mund të ketë marrë në mënyrë të paligjshme rreth 50 000 € pagesa.

Mashtrimi u zbulua vetëm pasi djali refuzoi kërkesën e një postieri të ri që kërkonte të shihte të moshuarën përpara se të jepte pensionin. Kjo nxiti një hetim dhe çoi në zbulimin e tmerrshëm.