Ka vaksinuar 83% të popullsisë, Danimarka heq masat, nuk e konsideron më Covid-in sëmundje kritike

5 5 600x338
Anëtarët e aleancës Kuq e Gjelbër festojnë fitoren elektorale në Danimarkë – AP

Autoritetet në Danimarkë kanë vendosur nga 10 shtatori të heqin të gjitha masat e mbetura në fuqi për të parandaluar pandeminë e koronavirusit. Kjo lëvizje vjen dhe si pasojë e procesit ekselent të vaksinimit që është ndjekur në këtë vend.

Sipas asaj që raportojnë mediat daneze, deri në këto momente në Danimarkë është vaksinuar rreth 83% e popullsisë me të dyja dozat e vaksinave që nga fëmijët 12 vjeç, shifra këto me të vërtetë mbresëlënëse.

Tashmë, banorët e Danimarkës nuk do të jenë më të detyruar të paraqesin një certifikatë vaksinimi apo test negativ as në ambientet e mbyllura apo në eventet e mëdha sportive dhe kulturore.

Sidoqoftë, për udhëtarët që hyjnë në vend nga jashtë, disa kufizime do të mbeten në fuqi.

 • LAJMI I FUNDIT | Koronavirusi në Shqipëri, mblidhet Komiteti Teknik i Ekspertëve
 • LAJMI I FUNDIT | Fico: Dy javët e fundit situata ka pësuar ndryshime të ndjeshme
 • LAJMI I FUNDIT | Fico: Totali i rasteve aktive mbi 12700, 458 për 100 mijë banorë
 • LAJMI I FUNDIT | Fico: Numri i humbjeve të jetës në raport me rastet është 1,6%
 • LAJMI I FUNDIT | Fico: 741 819 persona të vaksinuar me dy doza, 33% e popullsisë
 • LAJMI I FUNDIT | Bino: Mbulimi vaksinal në rritje, nuk kemi humbje të vaksinave
 • LAJMI I FUNDIT | Bino: Vaksinimi duhet të arrijë mbi 95% në të gjitha grupmoshat
 • LAJMI I FUNDIT | Kraja: 230 të shtruar në spitale, 30% e kapaciteteve ende të lira
 • LAJMI I FUNDIT | Kraja: 0,001% e rasteve në spital janë të vaksinuar
 • LAJMI I FUNDIT | Kraja: 0,0006% e viktimave nga Covid-19 janë të vaksinuar
 • LAJMI I FUNDIT | Komiteti Teknik i Ekspertëve nuk ndryshon masat anti-Covid
 • LAJMI I FUNDIT | Rakacolli: Arsimtarët e pavaksinuar, test PCR negativ çdo javë
 • LAJMI I FUNDIT | Bino: Incidenca te të vaksinuarit, 22 herë më e ulët se të pavaksinuarit